zala_asenovecПриключи цялостният ремонт на спортна зала „Асеновец“,  обяви кметът Стефан Радев. На съоръжението водят подготовка клубовете по волейбол и бокс. След обновяването залата ще се използва и от други спортове.

„Към момента тече процедура по приемане на обекта. Изчаква се комплексния доклад на строителния контрол, за да въведем обекта в експлоатация“, каза кметът.

Залата е построена през 1971 година. Настоящият ремонт започна на 22 април 2019 година, като средствата са осигурени от правителството.

Кметът добави, че общината продължава да обновява спортната си база. Ремонт се извършва и на 25-метровия басейн в ОУ „Елисавета Багряна“.Там вече е приключил само  първият етап от реновацията.

„Казвам първи етап, защото бяха планирани дейности, които да позволят пускането му в експлоатация. Има нова канализация, нова вентилационна система, нови филтри за водата, окачен таван, нови санитарни помещения. Най-вероятно във времето ще се планират и следващи етапи за обновяване на цялостния вид на съоръжението. Но така вече то може да бъде пуснато в експлоатация и да се използва от гражданите на Сливен. Надявам се и повече деца да проявяват интерес към плуването“, посочи Радев.

Във връзка с развитието на спортната инфраструктура в града, през 2018 година Община Сливен пое управлението и обновяването на спортното съоръжение. Ремонтът се реализира изцяло с общинско финансиране. Плувното съоръжение е построено през 1995 година, като последно е ремонтирано през 2014-а от частен инвеститор.