BASKET_TONY7_0220_kmet__VoronejОбщинският баскетболен отбор  на побратимения със Сливен  руски  град Воронеж направи двудневна визита под Сините камъни.Девойките на "МБУ СШОР №9" и ръководството на клуба се срещнаха с кмета Стефан Радев. Двете страни размениха впечатления и подаръци и си обещаха отново да се видят.

„Ще сме си свършили добре работата, ако искате пак да дойдете”, провокира кметът. Не закъсня и отговора. ”Не само, че искаме да дойдем, но желаем и да останем”.

Поканата от сливенска страна е от домакините БК „Тони 7”, след като двата отбора направиха съвместна тренировка и двустранна игра.
Момичетата от Русия ще гостуват отново в Сливен през август, когато сливенският  баскетболен клуб ще чества 20-годишен юбилей и ще проведе турнир.
От своя страна девойките на „Тони 7” получиха предложение да посетят Воронеж  през септември, когато се отбелязва празника на града.

Междувременно баскетболният „МБУ СШОР №9" е в България за участие в Международния турнир в памет на легендарната българска баскетболистка Ваня Войнова.
Надпреварата се организира за четвърта поредна година и е за момичета до 14-годишна възраст. Участват отбори от Русия, Турция, Беларус и домакина Славия. Турнирът е от петък до неделя в зала "Триадица".