ATL_22_16Над 1000 момичета, момчета, юноши и девойки участваха в Общинския кръг на „Ученически  игри’20”  в Сливен. Те се състезават в осем вида спорт, като досега приключиха надпреварите в баскетбола, волейбола, футбола, хандбала, тенис на маса, бадминтон, шахмат. Остава да се излъчат призьорите и в леката атлетика, като това ще стане през месец март, обяви за Дарик радио Георги Иванов – директор а ЦПЛР-Детски комплекс Сливен, организатор на първия етап от Ученическите игри. Възрастовите групи са три – 5-7клас, 8-10 клас и 11-12 клас

По думите на Иванов най-масови са участията във футбола, където сили премериха 24 отбора с 432-ма ученика, следват баскетбола с 20 отбора и 182-ма участника и волейбола с 19 отбора и 152 състезатели.

Най-активни във всички групи са представителите на ППМГ и ПГ по икономика, а в тазгодишното издание се забелязва по-голям интерес от страна на учениците, отчете Георги Иванов. Той благодари на Общината и училищните бази за предоставените условия за провеждане на Игрите.

След излъчването на победителите в леката атлетика, призьорите  ще бъдат наградени, като първите отбори във всеки един спорт, ще участват на Областния кръг. След това предстоят състезанията на зонално ниво, а най-добрите ще участват и в Републиканските финали.