Basketball-BallЦеремонията по награждаване на най-добрите баскетболисти у нас за 2019 г. стана поредното публично масово събитие, което бе отменено заради коронавирус.
От БФ по баскетбол обявиха, че мероприятието, планирано за 12 март, няма да се състои, след като от Министерски съвет призоваха към отмяна на всички масови събития.

МС разпореди всички спортни събития в България да се провеждат при закрити врата. Това предложение на Кризистния щаб за борба с коронавируса бе гласувано от Министерски съвет. Решението е във връзка с откритите и потвърдени 4 случая на заразата в Габрово и Плевен.

Церемонията, трябваше да се проведе на  12 март, четвъртък, от 13:30, в зала „Родина“ в националния стадион „Васил Левски“.

От федерацията ще спазят датата и на 12 март ще обявят в медиите резултатите от Анкетата за Най-добър и Най-добра баскетболист и баскетболистка на 2019 г., най-добрите млади състезатели в двата пола, а също – Най-добрият треньор за изминалата година. Ще бъдат обявени и имената на най-добрите ни играчи зад граница, които бяха определени в допитването до всички треньори и капитани на мъжки и женски отбори у нас (НБЛ и А група жени и мъже), както и до представители на медиите.

Всички лауреати на призовете ще получат своите награди в удобен следващ момент.