FUTBOL__Bulgaria20Европейската футболна централа УЕФА определи нови дати за провеждането на отложените плейофи за класиране на европейските футболни финали.

Според обновената програма полуфиналният плейоф между България и Унгария трябва да се състои на 4 юни на стадион "Васил Левски" в София.

По време на извънредната видеоконференция на 17 март с участието на всички държави-членки на УЕФА, организирана по повод разпространението на COVID-19, бееш взето единодушно решение финалите на европейското първенство да бъдат отложени с една година, а баражите да бъдат изместени за месец юни тази година.

Конкретният прозорец, в който те трябва да се изиграят, е 1-9 юни, както и всички официални приятелски двубои, които бяха предвидени за края на март, но също бяха отложени заради форсмажорната ситуация.

При успех в двубоя срещу Унгария на 4 юни (четвъртък), националният тим на България ще се класира за финалния плейоф. Той е пренасрочен за 9 юни (вторник) и в него възпитаниците на Георги Дерменджиев отново ще имат домакинско предимство, а съперник ще бъде победителят от баража между Исландия и Румъния.

УЕФА продължава да следи внимателно ситуацията на континента и е в готовност за взимане на нови извънредни решения.