kros_koronaНад 150 души се включиха в първото виртуално състезание по бягане в условията на извънредно положение в България. То се проведе вчера, а днес ораганизаторите обявиха резултатите.

Участниците бягаха 5 километра в своето населено място, а някои - на тренажора вкъщи. После изпращаха резултата си от мобилно приложение на организаторите от клуб “Зелена стъпка", които обработиха класирането.

В бягането, наречено Виртуален великденски крос, участваха хора от всякакви възрасти, от страната и от чужбина.

Победи 20-годишният Владислав Михайлов, който беше избрал да бяга покрай новия булевард “Васил Левски” във Варна. Той завърши за 16:51 минути. На второ място се класира Росен Тодоров, на 26 години, който завърши своето бягане край р. Дунав в Русе за 17:17 минути. Трети е 50-годишният Веселин Цочев, който избяга разстоянието по софийските улици за 18:07 минути.

При жените най-добро време даде 12-годишната Памела Ени от София (21:39 минути), следвана на по-малко от минута  На по-малко от минута от 20-годишната Полина Фотева от Дупница (22:09 минути), трета стана Стела Петкова, на 39 години, от София, с време 23:17 минути.

Всички участници бяха задължени да спазват противоепидемичните мерки.

Бягането имаше и благотворителна цел. Всеки можеше да дари, при желание, за фонда “Обединени срещу Covid-19”, който подпомага хора и организации на първа линия. До момента са събрани 1400 лева, като дарения се събират и утре на:

paypal.me/GreenFootRazgrad или на:

IBAN BG05CREX92601061398101

CREXBGSF

Tokuda Bank

Получател: СНЦ "Зелена стъпка"

Основание: дарение за Обединени срещу COVID-19