BFS_logoБългарският футболен съюз ще трябва да връща пари на държавата, тъй като футболната централа е обвинен а в неправомерно изразходване на отпуснати средства в размер на 144 510 лева, съобщава "Тема Спорт".

Изводът е направен след проверката, която Министерството на младежта и спорта направи. 142 766 лева са се "изгубили" покрай организацията на Европейското първенство за юноши до 17 години, на което България бе домакин през 2015 година. То се проведе успоредно в 4 града - Стара Загора, Сливен, Бургас и Созопол. Директор на първенството бе Павел Колев.

Според проверката неправилно похарчените средства са отишли за наем на стадион "Черноморец" в Бургас, където са декларирани разходи в размер на 305 хил. лева, но признатите от МС са 162 234 лева.

Футболната централа е отчела наеми за тренировки 10 дни преди първото занимание и няколко дни след края на първенството, а тогава е нямало как да са водени тренировки, тъй като не са присъствали отборите.

"Единственото нецелесъобразно разходване на средства от проверките на БФС се установи по организацията на Европейското първенство по футбол на стадиона на Черноморец. Всичко е описано. От тук нататък сме отправили претенциите си към футболния съюз и чакаме техния отговор. Сега има два пътя - единият е да признаят нашите претенции и да платят дължимата сума, другият е да ги оспорват и да търсим разрешение на казуса по съдебен път, което също е вариант", заяви Кралев.