Jordan_Minchev_new20Милен Дудев и Ерик Искренов са на път да си осигурят нов сблъсък в БФБ е-баскет лигата. Двамата завършиха съответно втори и трети в Дивизия 15 в груповата фаза на онлайн турнира, като мачът между тях беше един от най-интригуващите в този етап.

Двамата записаха първи победи във втората фаза на плейофите. С Левски Лукойл младежкият национал Искренов победи Политехника със 112:80 и продължава без загуба в надпреварата вече 18 мача. Дудев пък се пребори със своя Рилски спортист с Шампион 2006 на Филип Берг след 103:93. Берг също бе в завързаната Дивизия 15, като зае второто място.

В Плейоф В се стигна до очаквания сблъсък между Йордан Минчев от Левски Лукойл и Александър Матушев от Ямбол. Минчев спечели втори успех в плейофите с 92:83 срещу БУБА Баскетбол и завърши серията с 2-1 победи (загуби мач номер 2 със 101:104).

Първа загуба от 18 мача записа националът на България от тима до 16-годишна възраст Цветомир Бонев. Талантът от Черно море Тича отстъпи пред тим на фен на Левски Лукойл със 118:129.

В долната част на схемата пък с интерес се чака сблъсък между други двама професионални баскетболисти - Ясен Милов от Спортни таланти, играещ с А1 Академик (София) и Даниел Запрянов от Славия. До тази фаза се добраха и Марин Маринов от Балкан, Димитър Генов от ЦСКА, Мартин Маринов от Спартак (Плевен), Георги Адирков от Рилски спортист-2 и претърпелият операция на рамото черногорски център на Балкан Михайло Секулович.