borba_M_Kirov32 –ма борци започват лагер на високопланинската база "Белмекен" от днес след пауза от 2 месеца заради пандемията от коронавирус.

Всички национали успешно са преминали тестове за Covid-19 и ще бъдат настанени в единични стаи при спазване на строги противоепидемични изисквания. Тренировките ще бъдат по график, а за здравето на спортистите ще се грижат трима лекари, начело с д-р Стефан Стругаров.

При мъжете в класическия стил на подготовка ще бъдат 12 състезатели, водени от треньорите Армен Назарян, Бисер Георгиев, Илиян Георгиев и Елис Гури.

В състава е включен и младият талант Едмонд Назарн, който по-рано този сезон стигна до първата си европейска титла при мъжете. В отбора са и всички елитни състезатели, които ще преследват квоти за олимпиадата - Иво Ангелов, Даниел Александров, Тарек Абделслам, Кирил Милов и други.

В свободния стил треньорите Димитър Кумчев и Йордан Денев тръгват с 10 състезатели. Сред тях са опитните Георги Вангелов, Мирослав Киров, Владимир Дубов. От състава отсъстват тримата натурализирани у нас състезатели - чеченците Али Умарпашаев и Ахмед Батаев, както и дагестанецът Ахмед Магамаев, тъй като пандемията ги завари в родината им Русия, а все още границите на страната са затворени.

При жените треньорите Петър Касабов и Стоян Петков също водят 10 състезателки. Сред тях са медалистките от големи първенства Тайбе Юсеин, Миглена Селишка, Мими Христова и Евелина Николова. Трикратната европейска шампионка Биляна Дудова и Сезен Белберова, трикратна бронзова медалистка от европейски първенства за девойки, ще се подготвят на базата "Спортпалас" заедно с треньора Мариян Недков.

Съставът:

1. Миглена Селишка (50 кг, Левски)

2. Гергана Стоянова (55 кг, Левски)

3. Евелина Николова (53 кг, Созопол)

4. Назифе Таир (55 кг, Станка Златева, Сливен)

5. Тайбе Юсеин (62 кг, Левски)

6. Мими Христова (68 кг, Левски)

7. София Георгиева (68 кг, Левски)

8. Даниела Бръснарова (68 кг, Левски)

9. Мария Оряшкова (76 кг, Русе)

10. Сийка Иванова (76 кг, Левски).