zala_MladostОт днес всички състезания на открито и закрито вече са разрешени със зрители  до 50% от капацитета на залата. В заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се казва:

„Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи на открито и закрито могат да се провеждат в присъствието на публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1.5 м.

Сезонът беше прекъснат през март заради пандемията от Covid-19. Надеждите са, че  съкратеният спортен календар за 2020 година, в зависимост от вида спорт, ще се състои от юли до ноември.

В спортните зали на Сливен се спазват всички противоепидемични мерки. Осигурени са необходимите дезинфектанти, увери зам.-кметът Пепа Чиликова.
Реновираната зала „Асеновец” все още няма да бъде открита за тренировки. Причината е, че не е приключила процедурата по приемане на обекта, допълни Чиликова.