sportni-noviniМомчил Караилиев и Атанас Иванов отново ще са тандем в атлетиката - Един от най-добрите атлети на страната Момчил Караилиев се завърна при бившия си треньор Атанас Иванов, който го откри и изведе до голямата атлетика. Двамата се разделиха преди две години. Момчил за кратко смени и клубната си принадлежност, но сега отново се състезава и подготвя в Сливен.

КСТ "Туида" ще отбележи 20-годишен юбилей с турнири - Сливен ще бъде домакин на кръг от турнира по спортни танци за Купа „България”. Проявата ще бъде на 6 май, неделя, за възрастовите групи – юноши младша и старша възраст, за младежи и за състезатели над 19 години в двата вида танци – стандартни и латиноамерикански.
Турнирът е посветен на 20 годишния юбилей на домакина - КСТ „Туида” и се провежда под патронажа на кмета Кольо Милев.
Успоредно с надпреварата за Купа България ще се проведе и открит национален турнир за възрастовите групи и класове - 9Е, 11Е, 13E, 13D, 15D, 18D+D, 13C, 15С, 18B+B-La и 18B+B-St. Надпреварата носи на участниците точки за преминаване в по-горен клас.

Финали по футбол от Ученическите игри се провеждат в Сливен - Шест отбора, разделени в две групи участват в Сливен на финалите по футбол от програмата на “Ученически игри 2012”.
В най-голямата възраст, за юноши от 11 и 12 клас, срещите се играят на двете тренировъчни игрища на стадион “Хаджи Димитър”. В първия поток са тимовете на Ловеч, Бургас и домакините. Във втора група са представителите на Варна, София и Елин Пелин.