Pl.PenevL.DojchevПочетният президент на ОФК Сливен Йордан Лечков потвърди пред “Сливен спорт”, че футболистът от школата на клуба  Пламен Пенев ще изкара пробен период във френския Олимпик /Марсилия/.

“Нормално е. Не за първи път проявяват интерес към наши млади футболисти. Търсят ме. Влязоха в контакт с мен от Марсилия. Пращам им футболист, който им представлява интерес. Още е рано да говорим за трансфер, а и той не е в годините, където могат да се трансферират. Родените през 1993, 1994 и 95-та години са доста интересни за чуждите отбори. За  няколко наши футболисти са се обаждали и от английски отбори. Дано да бъде харесан Пламен Пенев в Олимпик, за да се постигне някаква договорка”, каза още Лечков.

Пламен Красимиров Пенев е роден на 08.02.1994 година. За привличането му в школата на “воеводите” заслуга има Лъчезар Дойчев, който е първият му треньор в Сливен.

“В нашия отбор бе привлечен през 2006 г. при селекцията на ОФК „ Сливен 2000”, свързана с попълване на паралелка футбол в Спортно училище „Димитър Рохов”, спомня си Дойчев.

“Имах наблюдение върху неговото представяне в по-ранна възраст и влязох в контакт с неговите родители.След проведените няколко срещи и представянето на условията за работа в нашият клуб, родителите останаха възхитени от това и решиха, че ще поверят по-нататъшното развитие на мен и на нашият клуб”, обясни още треньорът.

“През спортно състезателната 2006-2007 г. Пламен блесна с голмайсторския си нюх и отбеляза над 20 гола в мачовете на детската ни школа. Положеният труд от негова страна доведе и до неговото физическо и тактическо израстване и резултатите не закъсняха. На следващата година получи възможност за изява и при по-големите, като там също се открои с таланта си. По-късно бе поканен  от селекционерите на националния отбор за тази възраст, налагайки се в основния състав и записвайки 15 участия. През 2010 година бе привлечен и в представителния отбор на ОФК „Сливен-2000”, където изигра с екипа на отбора 2 мача в „А” група. Тази покана е оценка за труда и усилията, както на състезателя, на мен като негов първи треньор и по настояще директор на Детско - юношеската ни школа, на треньорите, с които е работил при нас, така и за работата на нашето ръководство, което ни осигурява всичко необходимо в тези трудни за българския футбол времена, за провеждане на качествен учебно-тренировъчен процес”, не скрива действителността специалистът.

Нападателят, заедно с първия си наставник  Лъчезар Дойчев ще пътуват за Франция на 21 март и ще останат в Марсилия за 10 дни. Ако бъде одобрен, младокът  ще бъде втория сливенски футболист преминал през школата  на Олимпик. Преди него, сегашният президентът на “воеводите” Йордан Лечков премина във френския футболен отбор през 1996 г, където престоя една година.

Още в звуковия файл: