Волейбол комисияНа първо работно заседание се събра инициативен комитет за честване на 90 години организиран волейбол в България. На сбирката се разпределиха задачите за отбелязване на кръглата годишнина.
Инициатор на проявите в Сливен, с които ще се отдаде заслуженото на юбилея е бившият волейболист и един от доайените в спорта Възкресий Киров.
Инициативата има подкрепата и на кмета Кольо Милев, който оглави и организационния комитет по честването.  
Турнири за различните възрастови групи ще се проведат през пролетта, а тържеството за случая ще събере всички почитатели на волейболната  игра в града.
Ветераните ще се изправят  за определяне на най-добрия отбор през месец май. Мъжкият отбор на ВК „Панайот Пондалов” също ще се включи в игра, като ще се изправи срещу класен съперник.
Според Възкресий Киров тържеството, на което ще бъдат отличени най-добрите волейболисти през годините и хората допринесли за развитието на този спорт в града, ще се състои през юни.
„Има много работа,затова започваме подготовката от рано. Волейболът в града и хората, които милеят за този спорт, заслужават внимание”, обяви Киров, а как той предаде част от историята на волейбола в града, чуйте в звуковия файл.