G_Ivanov_3Атлетът Георги Иванов гледа уверено към следващата си цел. Сливналията покри норматив за Олимпиадата в Лондон в дисциплината тласкане на гюле. Още в първия си старт на открито двукратният световен шампион за юноши тласна уреда на 20.20 метра.

Той сподели за Sliven-sport.com, че и през зимния сезон е имал възможности да се справи с норматива, но различни причини са му попречили.

Олимпиадата в Лондон ще бъде втора в кариерата на атлета, който пази неприятен спомен от участието си преди 4 години в Пекин. Сега има повече увереност във възможностите си  и се надява да не повтори грешките си.

Следващото състезание за сливналията ще бъде турнира „Нови звезди ” на 24 май.

Георги Иванов стана вторият състезател на Сливен, който ще представи града и страната в Лондон. Преди него с олимпийска виза се поздрави Андриана Бънова, която има норматив в тройния скок.

От атлетите на Сливен възможности за покриване на нормативи за предстоящите Олимпийски игри имат и Момчил Караилиев в тройния скок и Радослава Мавродиева в тласкането на гюле.

Какво още каза Георги Иванов, чуйте в звуковия файл.

Освен двамата състезатели на Сливен, в Лондон от атлетите ще участват Ивет Лалова /100 м и 200 м/, Инна Ефтимова /100 м/, Ваня Стамболова /400 м и 400 м с пр./, Венелина Венева /скок височина/ , Виктор Нинов /скок височина/.