volej_nagrajdavaneОтборът на 11 СОУ „Константин Константинов” спечели първото издание на Коледния волейболен турнир „Сините камъни”. В оспорван финал, в който интригата бе до края на мача и се игра точка за точка, победителките надделяха над съперничките си от Седмо ОУ „Панайот Хитов”. За третото място момичетата на  Девето училище „Св. св. Кирил и Методий” надиграха представителките на Пето училище „Пейо Яворов”. На пета позиция се класира отборът на Десето ОУ „Йордан Йовков”.

  • volej_otbori

Проявата се провежда за първа година и е под патронажа на народния представител от ПП ГЕРБ Диан Червенкондев. Той обяви, че желанието му е турнира да се превърне в традиционен, а на пролет да се организира волейболна надпревара и за момчета.

  • volej_igra_dev

Какво още каза Червенкондев за Sliven-sport.com, чуйте в звуковия файл.

 

За победителите бяха осигурени купи, медали и грамоти, които връчи депутатът Диан Червенкондев.

  • volej_medali

Като най-полезни волейболистки за отборите си бяха отличени Даниела Димитрова от Десето училище, Неслян Исмаилова от Пето училище, Марияна Зафирова от Девето училище, Доника Димова от Седмо училище и  Никол Христова от Единадесето училище.

  • volej_nagrajdavane2

Турнирът, който се проведе в спортна зала „Асеновец” бе  за момичета от 5 до 7 клас. Участваха пет отбора от сливенските училища. Проявата се организира със съдействието на треньора от ВК  „Сливен” – Живко Желязков.

Много изненади, награди, игри и музика съпроводиха двубоите и почивките между тях.