YOGA_LATESЙогата не е християнска, различна е от православието. Тя е  път към злото. Искаме да покажем границите на нашата религия. Не приемаме йогата. Това обви в студиото на „Здравей, България” отец Силвестър от Сливенската епархия .

Йога е религия, която не трябва да се разпространява сред православните християни, категоричен е отец Силвестър. Той допълни, че молитвата и медитацията не са едно и също и че чрез йога не се става християнин.

Отецът припомни, че в началото на 2016 година на книжния пазар излезе полезна за православните християни книга. Носи името „Йога – път към мрака“ и  изследва задълбочено трудния за изясняване въпрос, че йога е религия.

Автор на книгата е преподавателят в Софийската духовна семинария Дарин Алексиев, а богословската редакция е на Сливенския митрополит Йоаникий.

„Този труд прави задълбочено сравнение между йога и Православието и припомня на забравилите, че което е казано в Св. Писание, единствено е непроменимата и спасителна вековечна истина. Няма друга наука, друга философия или друг бог, който да е истината!“, се казва в предговора, написан от Негово Високопреосвещенство.