toto_2Българският спортен тотализатор работи на загуба, това става ясно от проверка, извършена от Министерството на младежта и спорта. Служебният спортен министър Андрей Кузманов коментира одита и посочи, че вноските на дружеството към спортното министерство са по-високи от реализираните печалби.

Той разкри също така, че за последните 10 години тотализаторът е сключил няколко сделки с една и съща фирма, която се оказва част от списъка на санкционираните по закона Магнитски.

На пресконференция в министерството на младежта и спорта днес служебният спортен министър Андрей Кузманов съобщи, че се извършва проверка на Българския спортен тотализатор. Министърът заяви, че тотото работи на загуба за периода на одита, който е от 2016г. до първото тримесечие на настоящата година. Оказва се, че тотализаторът е сключил няколко договора с фирма „Декарт”.

"Какво прави впечатление - всички големи поръчки се печелят от фирма "Декарт". Днес фирма "Декарт" е на девето място в "Магнитски" - свързана фирма с г-н Божков", заяви министър Кузманов.
Спортният министър загатна, че министерството ще направи промени в ръководството на тотализатора.

По-рано днес министър Кузманов участва в церемония по връчване на българския трибагреник на родните олимпийци.