Sliven_obshtina„Целта на Община Сливен при организирането на изборите на 4-ти април е да се даде възможност за максимална избирателна активност, и в същото време да се гарантира живота и здравето на хората”,заяви кметът Стефан Радев.
Проведена е среща с директорите на училищата, където са изборните секции, за обсъждане на здравния протокол. Мерките в него са дистанция, дезинфекция и носене на маски. Ще има осигурени коридори, за да не се смесва потокът от хора, ще има и квестори, които ще напомнят мерките за безопасност. Тези, които не носят маски, ще ги получат безплатно.

По думите на кмета ще се даде възможност и всички желаещи членове на СИК да се тестват в деня преди изборите с бърз антигенен тест, осигурен от Община Сливен. Открит е телефон, на който членовете на комисиите да се регистрират за тестването. Ще се мери темпетарурата на членовете на комисиите, и тези , които имат повишена, ще бъдат освобождавани.
След изборите в училищата ще се проведе професионална дезинфекция.

"Предприети са всички мерки, така че може да призовем гражданите да упражнят правото си на вот спокойно, без опасност за здравето и да осигурим максимална избирателна активност", заяви кметът Стефан Радев.
Той още веднъж напомни да се спазва дистанцията. Пред изборните помещения ще има маркировка, която да посочва оптималната дистанция. Осигурени са дезинфектанти за ръце и помещенията, хигиенни материали. В самите СИК редовно ще се дезинфекцира и проветрява, ще има и поставени паравани за членовете на комисиите.
Около 20% от членовете на СИК са изявили желание да бъдат ваксинирани, поясни Стефан Радев.