370606643_836177581148162_8069495275743866852_nДва състава от ЦПЛР - Детски комплекс  Сливен се завърнаха с отличия от Международен фестивал на изкуствата в Дуръс, Албания.
В Дуръс, вторият по големина и най-стар град в Албания, се състоя фолклорния фестивал International Competition and Festival of Arts "Summer star of Durres".
Модерен балет "Грация" стана лауреат на  първа награда, а камерният състав на детски хор "Дружна песен" е отличен с трета награда от конкурса.
Дипломи за отличия във Международния конкурс и Фестивал на изкуствата "Летни звезди на Дурас" получиха и ръководителите на съставите Пепа Коджабашева - Диригент на Детския хор, Валентина Недева - ръководител на балет "Грация" и Юлия Кирова - хореограф на балета.

„Участието в международния конкурс и фестивал "Летните звезди на Дуръс" ни даде възможност не само да се изявим на сцената пред международното жури и публика, но и да разгледаме историческите и културните паметници, като римския амфитеатър и бани, древния акведукт и 500-годишната джамия Фатиха. Благодарим за невероятната организация и  прекрасното отношение на директора на фестивала“, каза Валентина Недева.
В Международния конкурс и фестивал на изкуствата в Дуръс учасваха солисти, ансамбли и групи от млади изпълнители от различни страни по света, разпределени в осем възрастови групи