h_arabov70-годишен юбилей отбелязва днес футболната легенда Николай Арабов. За повода кметът на Сливен Стефан Радев го поздравява, като на страницата си във фейсбук му отправя най-добри пожелания.

"Без колебание мога да кажа, че вие сте сред ярките личности, прославили Сливен и страната ни. Безспорно името ви се нарежда сред големите футболисти от близкото минало, които ни носеха удоволствие и възторг от изявите си на терена. Карахте ни да мечтаем, за което сме ви безкрайно благодарни. Ще останете в историята на българския футбол като пример за подражание и отлична игра, истински Майстор на футбола, както днес всички ви наричаме", написа Стефан Радев.
Той пожелава на Арабов крепко здраве, сполука и много щастие.

Николай Арабов е роден на 14 ноември 1953 г. Той е легендарен играч на ФК Сливен, за който играе от 1971 г. до края на 1986 г., както и през сезон 1992/93. Кариерата на футболиста продължава повече от 20 години. Национал на България, участник на Световното първенство в Мексико през 1986 г. Почетен гражданин на Сливен и футболист №1 на Сливен за 20 век.