dd30 деца от пет сливенски училища се включиха в тазгодишното издание на общинския конкурс за есе „Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари“.  Учениците представиха през своя поглед работата на доброволците.

На церемония  кметът Стефан Радев се срещна с част от участниците в конкурса и техните преподаватели. Най-добрите есета бяха отличени с медали, а всички деца получиха специално изработени тениски и грамота за участие.

Първото място зае 16-годишната Елена Карадимова от СУ „Пейо К. Яворов“. Тя се класира шеста от близо 180 деца в националния конкурс, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Националната асоциация на доброволците и Министерството на образованието и науката.

Втори е Никола Красимиров на 16 години от СУ „Йордан Йовков“. Почетното трето място зае Кирил Георгиев на 16 години от ПГИ „проф. д-р Димитър Табаков“.

Бяха връчени и две специални награди. Едната получи Християна Василева от Спортно училище „Димитър Рохов“, която се включи в конкурса за втора година. Другата – 15-годишната Надежда Николова от ППМГ „Добри Чинтулов“ за най-малък участник.