DAVID_FISHEROV_-_SILVER_eБългария продължава серията си от отличия на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва. В поредния ден от надпреварата сребро спечели Дейвид Фишеров, който направи дебют с националния екип и на континентален шампионат.

Той завърши с двубой от 378 кг в категория до 102 кг r остана на 1 кг от медал в общото класиране. Шампион стана арменецът Самвел Гаспарян с 390 кг.

Другият участник в категорията и съотборник на Фишеров от сливенския СК "Стоте войводи" Васил Маринов се нареди шести в двубоя с 375 кг.

България остава лидер в класирането по нации с три златни, един сребърен и един бронзов медала в двубоите, след титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места на Ивана Петрова и Карло Насар и бронзът на Валентин Генчев. Нашите са начело и в общото подреждане по всички отличия в движенията вече с 8 златни, 6 сребърни и 3 бронзов медала.

Българското участие на шампионата в Москва завършва по-късно днес, когато от 17 ч. наше време на подиума в кат. до 109 кг ще излезе европейският младежки шампион Христо Христов.