akrobatika_0421_zala_medaliЖенската тройка Маринела Иванова, Гергана Калчева и Петя Георгиева се окичи с бронз в оспорвана надпревара на Международния турнир по акробатика в София. Представителките на сливенския СК „Стефан Данчев” в третия състезателен ден събра актив от 26.250 точки и заслужи място на почетната стълбица във възрастовата група 12-18 години. Тази тройка се подготвя и за участие на Световно първенство, като в близките дни БФ по акробатика ще обяви окончателния отбор, който ще представи страната на престижния форум.

Международният турнир в София беше последно контролно за определянето на окончателния състав на националния отбор  за шампионата на планетата през юни в Швейцария.

В София медали на сливенски адрес спечели и смесената двойка Петко Димитров, Весела Василева, които с актив от 24.450 точки се класираха трети във възрастта 11-16 години.

Във възраст 8-16 години на втора  позиция се нареди тройката  Габриела Даскалова, Маринела Дикова и Стоянка Димитрова, които са значително по-малки от конкурентките си, но с качества на победители.

Оценката и още интересна информация от  Виолета Бинева, треньор в клуба, чуйте на https://darikradio.bg/srebro-i-bronz-za-slivenskia-klub-stefan-danchev-ot-mezdunarodnia-turnir-po-akrobatika.html

Успоредно с подготовката за Държавните първенства, отбор от 25 момичета и момчета от СК „Стефан Данчев” се е устремил и към престижно място в шоуто „България търси талант”.  Възпитаничките на Виолета Бинева вече се класираха за полуфиналите, а екип на предаването днес бе в Сливен, като в спортна зала „Младост” се срещна с амбициозната група.

„Очаквайте още по-интересна програма от това, което представихме в първия кръг”, обеща Бинева за предстоящата изява.

Междувременно стана ясно, че СК „Стефан Данчев” ще бъде домакин и на Държавно първенство за най-големите възрастови групи. Надпреварата ще бъде през втората седмица на месец юни и ще се проведе в зала „Васил Левски”.