rally_Sliven_21Монбат Рали Сливен ще бъде втори кръг от Българския рали шампионат за сезон 2021 и трети кръг от Балканския рали трофей на FIA. То ще се проведе на 11 и 12 юни, залагайни на нова схема на провеждане.

Състезанието ще включва единадесет скоростни етапа с дължина от малко над 160 състезателни километра.
В програмата се завръщат култови отсечки като "Котел" и "Стара река". Именно "Стара река" ще бъде и най-дългия етап в ралито - 32,50 километра, а най-късата отсечка ще бъде супер-специалния етап "Монбат". Атрактивната отсечка, както и сервизния парк ще бъдат с нова локация през тази година - летище "Бършен" край Сливен.

Церемониалният старт на състезанието ще бъде в четвъртък вечер на площад "Хаджи Димитър" в центъра на Сливен.

След като получиха своята виза от FIA, организаторите от АСК „Скорпион“ приемат заявките на екипажите, които имат желание да участват в надпреварата, а таксата за родните тандеми е 300 лева.

През тази година Монбат Рали Сливен ще се радва и на силната подкрепа на Община Сливен, Министерството на спорта, Български спортен тотализатор и производителят на автобуси SOR.
За първи път феновете на моторните спортове у нас ще имат възможност да наблюдават две атрактивни дисциплини в един уикенд – Монбат Рали Сливен и Magic Bet Sliven Drift, като и двете събития ще са ситуирани на летище Бършен.