atletika_Karina_Conceva_21Карина Цончева спечели бронзов медал за Сливен в първия ден от поредицата Национални шампионати по лека атлетика.
В оспорвана надпревара възпитаничката на Красимир Аргиров успя да се изкачи на почетната стълбица в четирибоя при 14-годишните момичета, заемайки третата позиция в крайното класиране.

Сливналийката пробяга 60 метра за 8.18 сек. На скок дължина постигна резултат от 5.12 метра. В дисциплината 60м пр.бягане финишира за 10.33 сек, а на 600 метра даде време от 1:56.05мин. Така тя събра актив от 263 точки, които и стигнаха за бронзовото отличие.

Титлата спечели Ива Деливерска от СКЛА „Енерджи”-Пловдив  с 319 точки, а среброто бе за Калина Георгиев от СК „Приорити Спорт” София с 270 точки.

Утре и в неделя Националните шампионати за атлетите продължават за още две възрастови групи. Титли и медали ще определят момичетата и момчетата до 16 години, както и мъжете и жените. Надпреварата се провежда на стадион „Ивайло” във Велико Търново.

Домакините обявиха, че на 5 юни, събота, от 21:30 ч,. ще се състои спектакъла "Звук и светлина" на площад "Цар Асен I", който ще бъде специален подарък за всички участници в Националните шампионати във Велико Търново от кмета на града инж. д-р Даниел Панов.