akrobatika-sliven-trojka.mТитла и три втори места спечелиха акробатите на СК „Стефан Данчев” Сливен от домакинското Държавно първенство за най-големите възрастови групи. За 5-та поредна година държавни шампиони стана тройката  Маринела Иванова, Гергана Калчева и Петя Георгиева, която се подготвя за участие на Световно първенство.

120 състезатели от всички клубове в страната участваха в надпреварата, която се проведе в спортна зала „Васил Левски”. Домакин бе Спортен клуб „Стефан Данчев”, който празнува 10 години с настоящия екип.

Оспорвана бе надпреварата във всички видове и възрастови групи. Сълзи от радост и удовлетворение съпътстваха победителите. Имаше и разочаровани, но пък те си тръгнаха с хъс за още всеотдайност в подготовката, за да постигнат желаните резултати.

След гостите в залата бе Кирил Минков – дългогодишен треньор по акробатика, извел плеяда състезатели от Сливен на световно ниво, а той като състезател, заедно с настоящия наставник на държавния тим Драгомир Драганов, са двукратни световни вицешампиони от първото и второто първенства на планетата.

През последните 15 години Минков работи в школа по акробатика в САЩ, където  успя да предаде своя опит и да постигне завидни резултати. Сега отново е в родния си град и в спортната зала, а какво сподели за Сливен-спорт и за Дарик радио, чуйте на:https://darikradio.bg/titla-i-tri-vtori-mesta-za-akrobatite-na-sk-stefan-danchev.html#parent=radio