BFS_CENTRALA21Шестима са кандидатите за президент на Българския футболен съюз на предстоящият извънреден конгрес на централата на 12 октомври. До края на работното време - 17.30 днес, документи са подали досегашният председател Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, спонсорът на “Марица” (Пловдив) Христо Христов, мениджърът Георги Захариев и Ивайло Дражев, бивш собственик на  несъществуващия “Черноморец-Бургас” от София.

В следващите дни специална комисия ще разгледа документите на всички кандидати, за да обяви решението си на 1 октомври, когато ще бъде публикуван окончателен списък за конгреса.
Проблеми може да има с кандидатурата на Георги Захариев, който е издигнат от ФК “Пирдоп”, защото е действащ мениджър, а това е забранено от нормативните документи на ФИФА и УЕФА. Вероятно обаче е успял да прехвърли бизнеса си на друг, като ще бъде направена проверка и в Търговския регистър.

Конгресът на БФС трябва да се състои на 12 октомври от 10 часа в зала 1 на НДК, като бе свикан по съдебен ред от Димитър Бербатов.