batut_Magi_medal_svetovnoПредставителката на сливенската школа Магдалена Кисьова спечели бронзов медал от Световното първенство по скокове на батут в Баку / Азербайджан/. Тя достигна до отличието при изключителна конкуренция в олимпийската дисциплина батут – индивидуално за 11-12 години, младша възраст.
Пред Маги, която записа дебют в надпревара от такъв ранг, се класираха единствено състезателките от Русия, които изиграха комбинации с по-голяма трудност.
В синхронните състезания Магдалена Кисьова, заедно с Кристъл Станкова /Кюстендил/, се класираха на шеста позиция.

Магдалена Кисьова е възпитаничка на сливенското Спортно училище. От 4-годишна възраст се занимава с този спорт, сподели личната й треньорка Бояна Димитрова.Тя я определи като дете със силен характер и борбен състезател, който преследва целите си.

Успех на Световното първенство записаха още двама сливналии.
Пресиян Въндев /Сливен/ и Александър Вакрилов  /Димитровград/ се наредиха седми на синхрон в групата на 11-12 години, младша възраст.
В същата дисциплина, но при по-големите,15-16 години, Кристина Стамова /Сливен/ и Диана Сарафова /Димитровград/ завършиха на пета позиция.

На Световното в Баку България бе представена от 21 състезатели, от които 20 спориха за призови класирания в индивидуалната надпревара и 7 двойки в синхронните състезания.

Треньорът Бояна Димитрова от СК по батут “Сини камъни” изказа благодарност за успехите, освен на възпитаниците си, и на техните родители, на старши треньора на националния отбор Марияна Макулов, и на Българската федерация скокове батут.

Чуйте още на линк: https://darikradio.bg/slivnaliikata-magdalena-kisova-v-top-3-na-svetovnoto-po-batut.html