xud_gimn_nov_ansamb_22gАнсамбълът на България по художествена гимнастика няма да участва в първото състезание за сезона от веригата Гран При в Москва. В руската столица страната ни ще бъде представена само от индивидуални гимнастички, сподели за БНР президентът на БФХГ Илиана Раева.

"Ансамбълът няма да ходи в Москва. Ще отидем с индивидуални гимнастички. Там ще сверим часовниците си и ще видим кой как е изтълкувал новия правилник. В художествената гимнастика колкото и семинари и курсове да се направят цяла година тълкуваме правилника и все не може да го изтълкуваме еднакво за всички. Ще бъде много, много интересно това първо състезание.“

Раева разясни, че първото състезание за ансамбъла би трябвало да е в първата световна купа за сезона в Гърция, но само ако получи нарочна покана за участие от домакините. Ако това не се случи първото му участие ще е на световната купа в София. Илиана Раева допълни, че в неделя индивидуалните ни гимнастички заминават на лагер в „Спортпалас“, а ансамблите остават да се подготвят в националната база „Раковски“.