tenis_kupa_dejvis_22С двубой между първата ракета на България Димитър Кузманов (номер 162 в световната ранглиста) и втората ракета на Южна Африка Лейтън Кроние (без класиране) ще бъде открит мачът между двата отбора в София от турнира за Купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребий за срещата от Световна група II на световното отборно първенство по тенис за мъже, която ще се проведе на 16-17 септември в Българския национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина.

Във втория сингъл в петък един срещу друг ще се изправят втората ни ракета Александър Лазаров (номер 332) и първият избор на южноафриканците Филип Хенинг (номер 1310). Програмата в събота ще започне със срещата на двойки, за която са заявени Александър Донски и Пьотр Нестеров срещу Лейтън Кроние и Рейвън Клаасен. Следват синглите между първите ракети Кузманов и Хенинг и между вторите - Лазаров и Кроние.

В първия състезателен ден програмата ще започне в 13:00 часа, а във втория - в 11:00 часа. Входът за публиката е свободен до запълване на капацитета от 900 седящи места на централния корт в БНТЦ. Всички двубои ще бъдат предавани пряко по българската спортна телевизия B1B.BOX. Водещ на церемонията за жребия беше супервайзърът на мача г-н Ясин Лахдар от Тунис, а специален гост беше президентът на южноафриканската тенис федерация Гавин Крукс.

В присъствието на двамата капитани Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург и на тенисистите от двата тима, за тегленето помогна шефът на лайнсмените Любомир Бадински.Основен спонсор на Българската федерация по тенис за мача между България и Южна Африка за Купа "Дейвис" е водещата компания за производство и търговия на петролни продукти в България "Инса ойл".

Партньори в организацията на срещата са още изворна вода "Рилана", мол "Сердика център" и мол "Парадайс център".Всички участници и официални гости се превозват с луксозните автомобили на "Еспас Ауто" и са настанени в традиционно комфортната обстановка на хотел Zoo в София.