Stanka_Zlateva_turnir_2285 състезатели от 12 клуба в страната участват в традиционния турнир по борба, свободен стил, организиран от многократната шампионка Станка Златева.
Проявата се провежда на два тепиха, пред залата на клуба на най- титулуваната българска бивша спортистка, сега успешен треньор.

За да я подкрепят в начинанието, в Сливен дойдоха нейният треньор, извел я до световния и олимпийски връх Симеон Щерев и бившият й съотборник в националния тим Радослав Великов.

При отлично време и перфектна организация, проявата събра почитатели на борбата, граждани и гости на Сливен, които аплодираха участниците от Сливен, Стара Загора, Бургас, Гоце Делчев, Велико Търново, Елхово, отбор от Молдова и др.

Борците се състезават в подготвителни групи за момчета – 3 категории на място и момичета 28 кг и 40 кг; деца – 42 кг, 46 кг; момчета – 50 кг , 54 кг, 66 кг, 70 кг, 90 кг; кадети – 58 кг, 68 кг, 74 кг и кадетки – 57 кг, 59 кг; юноши – 57, 65 и девойки – 50, 62 и 65кг.

Турнирът се провежда с подкрепата на Община Сливен и спонсори.
Официалният старт даде кметът Стефан Радев, който пожела успех на всички състезатели и поздрави треньорите..

От своя страна Станка Златева благодари на кмета, Общината и всички, които са подкрепили състезанието.

Целта на надпреварата е да насърчи младите хора да се занимават със спорт, да се представят положителни примери на поведение и спортни форми за свободното време като ефективно средство за превенция на употребата на наркотични вещества.