medali_batut_devojkiБългарските състезатели спечелиха първи медал от Световното първенство по скокове на батут за младежи и девойки, което столичната „Арена София“. Мирела Косева и Сияна Павлова се класираха на второ място в синхронните скокове във възрастта 11-12 години. Българките изпълниха изключително чисто комбинацията си и с оценка от 42.640 точки се поздравиха със сребърното отличие.
Титлата с 43.350 точки стана притежание на София Дарус/Елинор Майер (Франция).

В същата възраст при момчетата осем десети не достигнаха на Георги Георгиев и Цветин Стоянов да се качат на почетната стълбичка. Въпреки отличното си изпълнение българите останаха на четвъртата позиция с оценка от 43.490 точки. Златните медали с оценка от 45.250 точки спечели  двойката от Узбекистан – Фирдавс Ибрагимов/ Сардор Мухамадиев.

При момичетата България имаше още една двойка в призовата шестица. Микаела Христова и Преслава Пенчева записаха 4-ти резултат, но те не участваха в разпределението на медалите, заради правилото на Международната федерация по гимнастика във финалите да има само по един представител от държава.

В олимпийската дисциплина – батут (индивидуално) в първия ден страната ни беше представена от четири момичета и едно момче във възраст 13-14 годишни. В надпреварата при девойките най-добро класиране записа Антония Тодорова, която се нареди на 13-о място от 62 стартирали състезателки. Марияна Узунова е 21-ва, Кристъл Станкова завърши на 41-ва позиция, а Радост Пеева е 53-та.

При младежите единственият ни представител  Пресиян Въндев зае 21-то място