zimna_purzalka_sl_23g_kunkiДеца от Стара Загора получиха първия си урок по пързаляне със зимни кънки на ледената пързалка в Сливен. Посещението им се превърна в празник за тях. То бе организирано от Центъра за деца и младежи към неправителствена организация в Града на липите, който развива дейност в помощ на малчуганите от уязвима среда. Забавленията на сливенската пързалка бяха награда за най-старателните деца, които са положили усърдие в подготовката си, редовно са посещавали учебната занималня в Центъра и са показали добри резултати. „Благодарим ви! Ще дойдем пак!“, написа до Общината педагогът Десислава Френгиева.

Атрактивното съоръжение от 600 кв. метра бе осигурено от Община Сливен в началото на декември, за да достави приятни емоции и забавление за жителите и гостите на града за Коледа и началото на новата година.  В сравнение с предходни сезони, през този интересът нарасна. Освен редовните посетители, които се научиха да карат кънки още на първата ледена пързалка през 2018 г.,  идват повече любители на зимните спортове, деца с  родителите си, включително и възрастни граждани.

Ледената пързалка често посреща групи или индивидуални посетители от близките населени места, както и от съседните областните центрове Бургас, Ямбол, Стара Загора.

Съоръжението ще работи до 15 февруари.