Boris_Georgiev_djudo22g_lgДжудистите от националния тим на България ще открият сезона с участие на турнира Гран при на Португалия в Алмада. Схватките ще се проведат от петък до неделя (27-29 януари).
България ще бъде представена от седем състезатели, между които и сливналията Борис Георгиев в категория 100 кг, втори на турнира за Големия шлем в Ташкент през 2021-а година. 

На татамито се завръща Денислав Иванов.  Седмият от Европейското първенство тази година се възстановяваше от операция на коляното, която претърпя през лятото. Той ще стартира в категория до 66 килограма, в която ще има още един българин - Янислав Герчев, трикратен европейски вицешампион.

В състава е и Георги Граматиков (81), бронзов медалист от Европейското първенство до 23 години, както и две представителки при жените - Габриела Димитрова (52), пета на Големия шлем в Баку през 2022 година и Лидия Брънчева (70), призьорка от Европейски купи за кадетки и девойки.

Националите са водени от Ивайло Иванов - европейски вицешампион, участник на Олимпийски игри. Капитанът ще излезе в категория до 90 килограма.