7854b23ecc7af499d01e900971d4b648Тежки моменти, внезапна бъбречна криза и дълги часове в мъки сложиха край на участието на Станимира Петрова на Световното първенство по бокс, още преди  да е започнало, съобщиха от българската федерация.
Четирикратната носителка на Купа „Странджа“, световна и трикратна европейска златна медалистка преживя кошмар в навечерието на шампионата в Ню Делхи, Индия. Една от най-добрите ни боксьорки в историята трябваше да се подложи на спешна операция, след няколко дни болезнени мъки в следствие на бъбречна криза. Проблемите около Станимира са започнали в навечерието на отпътуването към Индия. Тя се е качила на самолета към Дубай с болкоуспокояващи, но от налягането по време на полета проблемът се е задълбочил. При пристигането в емирството Петрова е откарана с линейка до болницата там. Заедно с треньорския щаб и след консултация с медицинския ни екип в София, както и с нейното голямо желание да опита да продължи и да участва на Световното първенство, тя е стабилизирана и продължава с останалите момичета към Ню Делхи. Там обаче следват нови усложнения.

„Вярвам, че ще се възстанови и ще участва на Европейските игри в Полша през юни“, сподели треньорът на националния  тим Борислав Георгиев. Той успокои и че останалите момичета в отбора са добре и ще дадат максимума от себе и заради Станимира.