ledena_parzalka_sl22_novЗа поредна година Община Сливен осигурява на жителите и гости на града мобилна ледена пързалка. Съоръжението е монтирано на паркинга пред изложбена зала „Сирак Скитник“ и ще заработи на 2 декември.

Пързалката ще работи ежедневно на шест сесии от 9.30 до 11; от 11.30 до 13; от 13.30 до 15; от 16 до 17.30; от 18.30 до 20 и от 21 до 22.30 часа.

Таксата за вход, която включва наем за кънки, е в размер на 8 лева за сесия с продължителност час и половина.
За редовните посетители са предвидени абонаменти, които дават възможност за отстъпки. Всички, които притежават собствени кънки, могат да използват пързалката безплатно. Безплатен е и входът за посетители над 60 години.

Предвидена е и програма за официално откриване на пързалката, което ще се състои на 3 декември, неделя.
От 9 часа е предвиден  хокеен мач между ветераните майстори от спортен клуб „Химик“-Стара Загора и отбор от млади таланти от Сливен.

На сесиите от 13.30 и от 16 часа децата-състезатели от спортен клуб по фигурно пързаляне „Ледени искри“-София ще бъдат на леда заедно с посетителите.
Целта е да покажат нагледно различни техники на каране на кънки. От 18 часа започва леденото им шоу. Клубът е създаден през 2001 година. Работи с деца от 4 до 18 години. Развива спортно-състезателна дейност с цел високо спортно майсторство. Състезателите участват в държавни първенства и международни турнири в Словения, Сърбия, Австрия, Унгария, Румъния и Италия, където завоюват призови класирания.