Maria_OryashkovaШесткратната световна и десеткратна европейска шампионка по самбо Мария Оряшкова официално обяви края на спортната си кариера, но ще продължи да се развива като треньор.

"За първи път си дадох сметка, че всичко приключи с кариерата ми. Поради ред причини трябваше да го направя, но ми беше много тежко. Все още изпитвам смесени чувства. Когато се обърна назад виждам каква подкрепа съм имала, затова съм щастлива. Тези хора винаги са ме подкрепяли, за да мога да бъда толкова пъти на върха. Благодаря ви! Винаги може да разчитате на мен за всичко. Спортът е моят живот. Затова ще продължа да се развивам в научните среди и треньорката дейност. Залата е моят дом. Идеята ми е да покажа на децата, че може да пречупиш волята и харакрета си и да успееш", каза шампионката по време на пресконфереция днес.

Оряшкова получи парична премия и букет от легендарния треньор и благодетел на този спорт Стоян Саладинов, специален плакет от президента на БФ Самбо Росен Димитров, подкрепа от старши треньора на националния отбор Васил Соколов, както и награда от Пресклуб България.