shtafeta_Osvobod_24g59-та лекоатлетическа щафета "Освободител" събра на старт в Сливен 24 отбора, с общо 184 момичета, момчета, юноши и девойки в три възрастови групи.
Проявата се проведе в чест на Националния празник на България.

Състезателното трасе бе разпределено в осем поста, между четири участващи от дамското и четири от мъжкото направление.

В най - малката възрастова група - 5-7 клас, където участваха 11 отбора, първото място спечелиха възпитаниците на  ОУ "Д-р Иван Селимински". На второ място се класира ОУ „Елисавета Багряна“, а трети е СУ „Пейо Яворов“.

Във втора възрастова група, от 8 до 10 клас, на първо място е тимът на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“. Второто място бе заето от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, а третото от ПГХТ „Акад. Н. Неделчев“.

В трета възрастова група, 11- 12 клас, първото място зае отборът на СУ „Константин Константинов“, на второ място – ППМГ "Добри Чинтулов“, а на трето място – ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков".

Кметът Стефан Радев поздрави и награди призьорите. Той сподели радостта си, че състезанието, в което самият той е участвал като ученик, продължава да се радва на широка популярност и да събира бъдещи лекоатлети.
„Благодаря на всички, които се включиха. Надявам се тази традиция да пребъде в годините, както е било досега“, заяви още Радев.

Чуйте в аудиото на https://darik.bg/nad-180-atleti-se-vkluchiha-v-tradicionnata-stafeta-osvoboditel-v-chest-na-nacionalnia-praznik


Победителите получиха медали, грамоти, купи и спортни якета, а всеки един от участниците в щафетата си тръгна с раница като подарък.

Спортната проява се организира от Община Сливен, а се проведе от Център за подкрепа на личностно развитие-Детски комплекс и Спортен клуб по лека атлетика  „Михаил Желев – Сливен“.

Директорът на ЦПЛР-Детски комплект Христо Котов обеща, че за следващото издание, когато ще бъде отбелязан  60-годишния юбилей се предвиждат изненади…

Чуйте в аудиото на https://darik.bg/nad-180-atleti-se-vkluchiha-v-tradicionnata-stafeta-osvoboditel-v-chest-na-nacionalnia-praznik


Лекоатлетическата щафета води началото си от 1964 г. Първи организатори на проявата са спортните деятели Щилиян Тенчев и Любен Савов.

През настоящата година леката атлетика в Сливен ще отбележи своята стогодишнина. В края на месец април местният клуб и спортни деятели организират празнична церемония за вековния юбилей.