memorial_Jelev_23_obsta„100 години лека атлетика в Сливен“ тържествено ще бъдат отбелязани на 27 април. За честването на вековния юбилей ще се проведат в един ден няколко прояви. Празничната програма ще започне с откриване на постоянна изложба с фотоси на изявени състезатели и треньори от настоящето, от близкото и далечно минало. Позиционирането на изложбата ще бъде във фоайето на покритата лекоатлетическа писта.

Същия ден се предвижда турнир за всички възрастови групи, с участие на клубове от страната. За победителите са осигурени медали, грамоти и почетна значка „100 години сливенска лека атлетика“.

Историята на царицата на спортовете в града под Сините камъни и нейното развитие през годините ще бъдат  припомнени и представени на тържествена церемония в зала „Май“ от председателя на СКЛА „Михаил Желев“ Стефан Георгиев. Най-изявените сливенски атлети и треньори ще бъдат наградени с плакети, купи и грамоти. Отличия ще получат и спортни деятели, допринесли за развитието на този спорт в града, региона и страната.

Място в постоянна изложба е отредено за 16 атлети, заели медали и призови места от международни стартове. Това са Михаил Желев. Янко Братанов, Момчил Караилиев, Радослава Мавродиева, Георги Иванов, Марияна Димитрова, Росица Пехливанова, Живко Петков, Георги Тодоров, Красимир Аргиров, Димитър Ташев, Петър Иванов, Даниел Добрев, Юри Литвински, Йоана Парушева и Христо Илиев.

Не са забравени и техните треньори - Тодор Борисов, Александър Паунов, Злати Иванов, Стефан Станев, Стефан Авджиев, Райна Стойкова, Атанас Иванов, Валентина Желязкова.

Чуйте в аудиото на ttps://darik.bg/otbelazvat-100-godini-leka-atletika-v-sliven...