419353059_953214209870037_6572146779946491437_nС 21 гласа „за“, 12 „против“ и 8 „въздържал се“ ОбС Сливен прие предложението на кмета Стефан Радев футболните клубове от общината, с мъжки отбори, да получат  дарение 157 хиляди лева. От тези средства 150 хиляди са предвидени за ФК „Сливен“ с тим, който играе в трета лига. За седем състава, играещи в „А” областна група, се даряват по хиляда лева.

Кметът посочи, че Общината ще заложи като политика да подпомага със сума от 150 хил. лева отбори, които играят минимум във „В“ група /трета лига// на футболното първенство, независимо, кой,  или колко отбора от Сливен се класират за тази фаза от надпреварата. При отпадне, средствата се спират.

„Надявам се, с това решение, да дадем тласък и да се включат във финансирането повече представители от бизнеса и да подпомогнат отбора на ФК „Сливен“ или състави на  други клубове“, обяви Радев.

Той каза, че е водил разговори и с баскетболни дейци…Уверили са го, че биха сформирали отбор, който да играе в Националното първенство при мъжете, ако получават сума от 100 хил. лева на година от Общината.

„Това са социално значими спортове. Добре е да има сливенски отбори с участие в първенствата и да се провеждат мачове с публика на стадиона и по залите“, коментира Радев…

„Нормално е всички клубове да искат финансиране,  но е въпрос на възможности и кое е най-важно в политика на Общината и кои спортове ще приеме за социално значими, за да ги  финансира“, заяви кметът..

Чуйте в аудиото на https://darik.bg/kmetat-obstinata-ste-podpomaga-sas-150-hil-leva-otbori-koito-igraat-minimum-v-treta-liga