Kupi_slПобедителите в общинския кръг на „Ученически игри'24“ получиха наградите си на специална церемония в Сливен. Кметът Стефан Радев поздрави участниците, преподавателите им и увери, че подкрепата на Общината към масовия спорт при подрастващите ще продължи.

„Радвам се, че все повече участници се включват в ученическите игри. Като Община ще продължаваме да ви подкрепяме, защото е важно учениците да спортуват. Спортът е здраве, дисциплина, възпитание и изгражда характер“, каза кметът.

Стефан Радев, заместник-кметът Пепа Чиликова и директорът на Центъра за подкрепа за личностното развитие – Детски комплекс Сливен - Христо Котов, връчиха наградите  – 120 купи и 500 медала.

Христо Котов благодари на Община Сливен за подкрепата и пожела успех на сливенските отбори, които ще продължат да се състезават на републиканско ниво.

Осем са видовете спорт, в които се състезаваха сливенските ученици -  футбол, шах, лека атлетика, бадминтон, волейбол, баскетбол, хандбал и тенис на маса. 1 650 деца, разпределени в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 кл. и 11-12 клас участваха в надпреварите.