bojko_borisov_stoichkov_lechkovTенис турнирът “Армеец къп”, в който ще се представят звездите от веригата  "Труд Мастърс”, както и демонстративна среща между най-добрите футболисти на първенството за аматьори - Каменица ФЕНкупа 2011 срещу отбор на звездите от “Американското лято’94” ще бъдат атракцията днес и утре в спортен комплекс “Хаджи Димитър” /Сливен/. Двубоите ще се играят следобед.

Сред фаворитите в тенис турнира са добре познатите в игрите на двойки при аматьорите Николай Гигов – Йордан Лечков; Красимир Минев – Ангел Генчев; Мирослав Печев - Георги Илиев; Тодор Попов – Крум Савов. Полуфиналите от този турнир ще се играят днес съответно от 18.30 часа и 19.30 часа на централния корт на ТА “Спорт палас”.

За 17.30 часа е предвидена футболната среща, като селекцията на аматьорите е направена от треньор номер едно на 20 век Димитър Пенев. Срещу тях ще се противопостави отбор от “Американското лято’94”, селектиран от Йордан Лечков. Участие  ще вземат Трифон Иванов, Петър Хубчев, Наско Сираков, Йордан Лечков, Емил Костадинов, Пламен Николов, Емил Кременлиев, Даниел Боримиров, Бончо Генчев, Ивайло Йорданов, а треньор на отбора ще бъде Златко Янков.

В неделя демонстративни срещи и в двата вида спорт ще направи премиера Бойко Борисов. След официалното си  посещение в Хърватска, той ще пристигне в Сливен и ще изиграе среща по тенис срещу победителя от  турнира “Армеец къп”, като тази среща е предвидена за 17.30 часа. Само час по-късно премиерът ще подсили отбора на че­твъртите в света, които ще излязат на терена срещу звезден тим от легенди на родния футбол. Христо Стоичков промени ангажиментите си, за да пристигне за голямото шоу и ще бъде на стадиона в Сливен в неделя.