Aliosman_SalievАлиосман Салиев стана спортист номер едно на Спортно училище “Димитър Рохов” /Сливен/ за 2010 година. Той е сребърен медалист на двоен мини батут от Световното първенство за юноши старша възраст, за което в анкетата събра 125 точки.

Втори с актив от 116 точки се класира Даниел Дичев /джудо/, който е трети на Европейски шампионат за младежи. За третата позиция бе предпочетен Мирослав Киров /борба/ с 99 точки. Той участва на Световно първенство за юноши и зае осмо място.

“Десетката бе по-оспорвана през тази година, защото много от спортистите ни взеха участие в Международни състезания - трима на Световно първенство, седем на Европейски и десет на Балкански първенства”, поясни зам.-директорът на учебното заведение Стефан Георгиев. Определянето стана чрез анкета, в която се включиха всички учители по спорт, а комисия преброи актива, за да се излъчи класирането.

В разпределението на местата следват – Валентин Колев /борба/ - на 4 позиция. След него на 5-то място е Мариета Куцарова /лека атлетика/, на 6-то – Кристиян Янков /борба/, 7-ми – Живко Мъндев /самбо/, две осми места за Стефан Трифонов /тенис/ и Виктория Стойчева /баскетбол/, 9-то място за Панайот Георгиев /джудо/. На 10-та позиция са четирима самбисти – Цветомир Петков, Бетина Темелкова, Иван Стефанов и Веселина Николова.

Призът в категория „Учител по спорт на годината” бе присъден на треньора по джудо Георги Велев.

Награждаването на най-добрите спортисти на Спортното училище ще бъде на официално тържество на 14 декември от 17.00 часа в зала “Зора”. Специално изработени покани са изпратени до представителите на местната власт, училищното настоятелство и други гости от града и региона.

Още от  Стефан Георгиев в звуковия файл.