mindev-kapitanЕкскапитанът на Сливен Мирослав Миндев внесе повече яснота относно решението си да напусне тима. Преди него от състава си тръгнаха Деян Христов, Владислав Ямуков, Филип Филипов, Мартин Ковачев, Давид Лазари и Адриано Миранда. Миндев заяви, че отношенията му с ръководителите на Сливен са останали добри и не вижда смисъл от публикуваните в общественото пространство "сензации" за скандали в отбора и разпадане на клуба.

Какви са конкретните причини за това, че ти и Петър Стоянов напуснахте отбора?

-  Причините са, че от ръководството решиха да залагат на млади момчета и няма смисъл аз и по-опитните в клуба да останем да се мъчим, а и ръководството да се чуди какво да прави. Щом са решили – млади момчета, нека да са само такива. И преди това имахме проблеми с отбора, но изтърпяхме всичко, стига толкова. В крайна сметка се разделихме с клуба абсолютно човешки, приятелски, уважаваме се с кмета (бел. Ред. – Йордан Лечков) и с всички от ръководството. Той има едни виждания за нещата в бъдеще, а ние – други, и затова се разделихме.

Откога не сте взимали заплати?

-  С клуба сме се разбрали за заплатите, има забавяне, но сме уточнили кога ще ни платят. Няма смисъл да коментираме колко са на брой и колко пари са, защото във вестниците пак ще излязат някакви скандали. Ние не искаме да става така – разделихме се като приятели и ще останем такива.

След напускането на толкова много футболисти от тима как смяташ, че Сливен ще запази мястото си в „А” група?

-  Не знам, попитайте тях, аз лично не знам как ще се справи ръководството. Ако направят добра подготовка и дано вземат някои добри футболисти, тогава могат да се задържат. Не се знае кой ще е треньор, кой ще привлече той и т.н. Това са си проблеми на ръководителите на отбора и те трябва да ги решават според това какви са им вижданията за бъдещето. Ясно е, че ще разчитат на млади играчи, поне така ми казаха на мен, шефовете ще се занимават с организацията на нещата и задържането в „А” група.

Имаш ли оферти от други отбори?

-  Честно казано, още нямам кой знае какви оферти. Имам един-два варианта, но ще ги запазя за себе си, защото не искам да споделям докато няма резултат. Ако нищо не се получи става много тъпо. Докато нещата не се изяснят няма да говоря. Все още чакам обаждания, но не бързам с решението си.

Как се промениха нещата в отбора след напускането на Дуци и как ще се променят в бъдеще?

-  Вижте, един треньор не е вечен, нормално е да си тръгне. Не вярвам да се върне, от там нататък не знам кой ще дойде като треньор и какви желания ще има той. Предполагам, че ще разчита на млади, но всеки треньор си има изисквания. Сигурно от ръководството ще му осигурят пари за играчи. Той вече ще преценява какво да прави. Аз лично прецених, че няма смисъл да оставам като единствения опитен футболист и да се чудя какво да правя с младите момчета.

Какво ще пожелаеш на себе си и на феновете за Коледните празници?

-  Най-важното е да сме живи и здрави, защото без това нищо друго няма смисъл. От там вече важното е всеки да сбъдва мечтите си и да се развива във всяка една насока, която избере. Важното е да са живи, здрави и щастливи.

Novsport.com