telefoni

Плащаме по 4,6 стотинки в силен трафик и 3,9 стотинки в слаб трафик, разкри председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков

"Цените на мобилните и на фиксираните услуги от 1 януари са паднали", заяви Веселин Божков, председател на Комисията за регулиране на съобщенията, в ефира на БНТ. "Цените стават 4,6 стотинки в силен трафик и 3,9 стотинки в слаб трафик. Това ще се осети още през февруари. Мобилните оператори трябва да се съобразят с това решение", продължи той.

"Ако не го направят, глобите могат да стигнат до 1 милион лева", обеща Божков.
"Относно цените на роуминга, те се определят с решение на ЕК и там няма мърдане. От опит мога да кажа, че мобилните оператори не се радват много на тази информация, но това е положението. В момента продължаваме да имаме проблеми с тях.", информира председателят на КРС.

"Основните са с прехвърлянето на номера от един оператор към друг. Надписаните сметки са основен момент в оплакванията. Проблемите с автоматичното подновяване на договорите също продължават да са на дневен ред", разкри още Божков.

"Операторите продължават да удължават договорите на хората, без да са ги информирали за това.  В последно време ни се оплакват граждани, които са карани от мобилните оператори, чрез скимиращи устройства да поставят електронни подписи. Това не е правилно и аз призовавам всички граждани да бъдат много внимателни, какво и как подписват. Тази практика е особено опасна и нова. Най-вероятно ще се наложи да изменим някои точки и правила, за да предотвратим тази нова мода" заключи гостът.